Welkom bij Hotel Restaurant Kinderdijk

Die prachtige oude dorpjes in de Alblasserwaard

Deze route neemt je mee door de vele prachtige oude dorpjes in de Alblasserwaard. Behalve van de rijke cultuurhistorie geniet je hier ook van vergezichten over uitgestrekte polders en kronkelende riviertjes.

De route start bij Hotel Restaurant Kinderdijk, dus direct een genietmoment. Nadat je op het terrasje iets gedronken en gegeten hebt, stap je op de fiets voor een prachtige route. Vanaf de Lekdijk zie je links het kabbelende water stromen. Rechts zie je de wieken van de Kinderdijkse Molens, de wereldberoemde eeuwenoude poldermolens. Even later fiets je de polders in. Uitgestrekte graslanden, sloten en aan de horizon af en toe een molenwiek: wat een heerlijk Hollands sfeertje!

Vestingstad Nieuwpoort Aan de Lek en aan de waterlopen in de polders liggen vele oude pittoreske dorpjes, zoals Noordeloos en Bleskensgraaf. Schakel ook in Ameide even terug om van de historische panden te genieten. Dit prachtige plaatsje behoort tot een van de oudste steden van Holland. Wauw! Nieuwpoort is als vestingstadje natuurlijk een pareltje. De bekende Slag bij Nieuwpoort vond overigens niet hier plaats, maar in het gelijknamige Belgische stadje. zie ook route.nl