Welkom bij Hotel Restaurant Kinderdijk

Hotel- Restaurant Kinderdijk doet mee aan Open Monumentendag Alblasserdam

De Werkgroep Tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) haakt hierop in en wil iets laten zien over de Historie van de scheepsbouw langs de dijk van Alblasserdam. Start is vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. Het startpunt is bij het gebouw van de HVWA, Cortgene 3 te Alblasserdam waar deelnemers worden voorzien van een boekje met routebeschrijving en een waardebon voor 1 x koffie/thee of frisdrank bij Hotel- Restaurant Kinderdijk, die tevens tijdens de Open Monumentendag, buiten de menukaart om diverse vers bereiden broodjes serveert onder meer broodje kroket, broodje hamburger, broodje frikandel, broodje gezond, broodje warme worst of portie frietjes a € 2,75

Er wordt op zaterdag 8 september a.s. in Alblasserdam een fiets- c.q. wandelroute uitgezet waarbij men, door middel van fotoborden, informatie krijgt over bedrijven die in Alblasserdam  gevestigd waren of soms nog gevestigd zijn en iets met de scheepsbouw te maken hadden / hebben. Veel van deze bedrijven hadden hun klanten niet alleen in Nederland en Europa, maar soms ook over de hele wereld.  De werkgroep probeert verspreid over de route en bijvoorbeeld in de buurt van de foto- borden oud-werknemers, leden van de historische vereniging en  (oud)inwoners van Alblasserdam te mobiliseren om eventuele vragen te beantwoorden en tevens nog leuke verhalen of anekdotes toe te voegen.

Er zijn foto’s te zien van o.a. de Kabelfabriek, de grotere scheepswerven zoals van der Giessen-de Noord (nieuwe werf), Verolme (oude werf), Oceanco,  Von Lindern, Kloos, Vroege, J&K Smit en kleinere scheepswerven zoals Vermeulen, Janse, Jonker, Tukker en Beenhakker. Maar ook van diverse toeleveringsbedrijven, zoals de conservenfabriek Meursing,  verzinkerij Clements, houthandel Klaver, zeilmakerij en machinefabriek Van der Lee, papiergarenfabriek, Nederlandse touwfabriek en Variël.

De route is ongeveer 6 kilometer lang en slingert zich als een lint langs de Noord in Alblasserdam over de Ruigenhil, Dam, Zuiderstek, Cortgene, West- en Oostkinderdijk en eindigt bij Hotel Kinderdijk/Biggelmee.

Aan het einde van de route is er, op vertoon van waardebon, onder het genot van een kopje koffie of thee of frisdrank bij Hotel- Restaurant Kinderdijk, de gelegenheid om een prijsvraag in te vullen. De winnaar van de prijsvraag wordt beloond met een cadeaubon.

 Bent u enthousiast geworden en wilt u meefietsen dan wel mee wandelen?

Start is vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. Het startpunt is bij het gebouw van de HVWA, Cortgene 3 te Alblasserdam waar deelnemers worden voorzien van een boekje met routebeschrijving en een waardebon voor koffie/thee bij Hotel- Restaurant  Kinderdijk. Het leuke van deze route is dat er geen kosten aan verbonden zijn!